top of page

Seyahatlerimizi Kolaylaştıran Mobil Uygulamalar ve Diğer Kaynaklar


İster yurtiçi ister yurtdışı olsun, her seyahat öncesinde ve seyahatimiz esnasında yararlandığımız, hepsi pratik ve ücretsiz kaynaklar mevcut. Peki bu kaynaklar sayesinde 3 boyutlu tasarruf yaptığımızı söylesek!

Bazılarını mobilde bazılarını webde kullandığımız bu kaynaklar ile;

1. Zamandan

2. Bütçeden

3. Kas gücünden tasarruf ediyoruz!

İşte gezgin dostu liste geliyor:

Mobil Uygulamalar

* Moovit: Yurtdışındayken gitmek istediğimiz hedefe hangi ulaşım araçları ile hangi duraklardan inip binerek ulaşım sağlayabileceğimizi, mesafe ve süreyi gösteren hayat kurtarıcı favori uygulamamız olur kendileri. Hiç bilmediğimiz bir ülkenin hiç bilmediğimiz şehrinde hiç kimseye sormadan her yeri elimizle koymuş gibi bulmamıza, ulaşım araçlarını rahatlıkla kullanmamıza yardımcı oluyor. Hem zamandan, hem de kas gücünden tasarruf ediyoruz. Bu uygulama çevrimiçi çalışıyor; yani internetinize kuvvet ;)

* Sygic: Yurtdışındayken bir diğer favori uygulamamız olan Sygic, bir çevrimdışı navigasyon uygulaması. Gideceğiniz ülkenin haritasını gitmeden önce indirdiğinizde seyahatiniz esnasında interneti kullanmaksızın navigasyondan faydalanabiliyorsunuz. Harita üzerinden önceden işaretlediğiniz yerleri seyahat esnasında bulabiliyorsunuz. (Oteliniz, gezmek istediğiniz yerler, cafe-restaurantlar vb.) Hem zamandan, hem bütçeden hem de kas gücünden tasarruf yapıyoruz.

* Avantaj Cepte: Bir Vodafone Red uygulaması olan ''Avantaj Cepte''nin ''Seyahat'' kısmından dönem dönem güncellenen çeşitli kampanya ve özel haklardan faydalanıyoruz. Bunların başında Sabiha Gökçen İç ve Dış Hatlar ücretsiz hızlı geçiş hakkı geliyor ki yoğunluk olan zamanlarda tam bir kurtarıcı. Bir diğeri ise son İzmir seyahatimizde yararlandığımız, Havaalanı Lounge girişi 10 TL kampanyası!

Bu uygulama ile hem zamandan, hem bütçeden tasarruf sağlıyoruz.

* Yandex: Yurtiçi ulaşımda en çok kullandığımız uygulama. En kısa sürede hedefe ulaşırken hem zamandan, hem bütçeden, hem de kas gücünden tasarruf yapıyoruz.

* Google Maps: Genellikle yurtiçi ulaşımda Yandex'in şaştığı anlarda veya Yandex'te bulamadığımız daha spesifik mekanlara ulaşmak için tercih ediyoruz. Zaman, bütçe, kas gücünden tasarruf ediyoruz.

* Foursquare: Yurtiçi gezilerde yeme-içme mekan tavsiyesi almak, karşımıza çıkan bir mekanın puan ve yorumlarına bakmak için bazen de gitmek istediğimiz mekanın yol tarifini almak için kullanıyoruz. Hem zamandan, hem bütçeden, hem de kas gücünden tasarruf ediyoruz.

* Pegasus: Yalnızca mobilde geçerli yurtiçi-yurtdışı bilet kampanyalarında yararlanıyoruz. Bütçeden tasarruf yapıyoruz.

* Skyscanner: Ucuz uçak bileti ararken özellikle de önceden planlanmamış, son dakika seyahatlerinde en uygun uçuşları ararken yararlanıyoruz. Hem zamandan, hem de bütçeden tasarruf ediyoruz.

* Booking: Yurtdışı konaklama alternatiflerini araştırırken ve rezervasyonu yaparken faydalanıyoruz. Hem zamandan, hem bütçeden tasarruf yapıyoruz.

* Tripadvisor: Seyahatlerimiz öncesinde konaklama alternatifleri bakarken ve seyahatlerimiz esnasında yeme-içme mekanlar için yapılan yorumlara ve verilen puanlara bakmak için faydalanıyoruz. Hem zamandan, hem bütçeden hem de kas gücünden tasarruf ediyoruz.

Web Kaynaklar

* Trivago: Seyahatlerimizi planlama aşamasındayken konaklama alternatifleri için baktığımız kaynaklardan biri de Trivago. Hem zamandan, hem bütçeden tasarruf ettiriyor. Mobil uygulaması da mevcut.

* Hotels: Konaklama alternatifleri için baktığımız kaynakların arasına en son katılan kaynaktır kendileri. Hem zamandan hem bütçeden tasarruf sağlıyor. Mobil uygulaması da mevcut.

* Snowforecast: Snowboard sezonu sarılıp bırakmadığımız, pistlerdeki kar kalınlığından, rüzgarın şiddetine, hava sıcaklığından yağış ihtimaline kadar her detayı öğrendiğimiz yegane kaynak bu. Bizi hiç şaşırtmamıştır ve çoğu kez boşuna gitmekten veya hazırlıksız yakalanmaktan kurtarmıştır. Hem zamandan, hem bütçeden, hem de kas gücünden tasarruf ettiriyor. Mobil uygulaması da mevcut.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Henüz etiket yok.
bottom of page